نام دامنه مناسب برای طراحی سایت شما چیست؟
اولین سوالی که هنگام فکر کردن به طراحی سایت جدید به ذهن شما می رسد احتمالا در خصوص انتخاب یک نام دامنه مناسب است. این که نام دامنه ای که می خواهید انتخاب کنید چه ویژگی هایی باید داشته باشد، چگونه باید آن را ثبت کنید و چگونه آن را نگهداری کنید از جمله مواردی است که احتمالا ذهن شما را به خود مشغول خواهد کرد. ما در این مقاله سعی می کنیم اطلاعات زمینه ای مناسبی برای انتخاب یک نام دامنه مناسب در اختیار شما بگذاریم. احتمالا پس از خواندن این مقاله می توانید در انتخاب نام دامنه مناسب برای پروژه طراحی سایت خود تصمیمات بهتری بگیرید. پس با ما همراه باشید:
محدودیت های ثبت دامنه
اولین نکته ای که باید در زمان ثبت دامنه در نظر بگیرید این است که نام های دامنه روی پسوندهای معمول می بایست بین ۳ تا ۶۳ حرف باشد؛ به عنوان مثال شما نمی توانید نام دامنه دو حرفی ثبت کنید.
دومین قانون ثبت دامنه این است که شما نمی توانید از کاراکترهای غیر مجاز استفاده کنید. کاراکترهایی مانند: ‘ + . , | ! ” £ $ % & / ( ) = ? ^ [ @ ); * ç ° § ; : _ > ] در ثبت دامنه کاربرد ندارند. اما تمامی حروف الفبای انگلیسی (a-z) و کلیه اعداد امکان استفاده در دامنه را دارند. همچنین شما می توانید از کاراکتر خط تیره یا همان (-) هم استفاده کنید. دقت داشته باشید از کاراکتر زیر خط یا underline نمی توانید استفاده کنید و نباید آن را با خط تیره اشتباه بگیرید.
پسوندهای ثبت دامنه
بیش از ۲۸۰ پسوند دامنه در دنیا در حال حاضر وجود دارد اما بیشتر پسوندها مربوط به حوزه های جغرافیایی خاص، کشورها و کسب و کارهای خاص است و عملا تعداد پسوندهای ثبت دامنه که می توان آنها را برگزید کمتر از ۱۵ خواهد بود. پسوندهای ثبت دامنه را می توان به این شکل تقسیم بندی کرد:
دامنه های TLD یا Top Level Domain: دامنه هایی هستند که همه افراد بدون محدودیت و نیاز به ارائه مدارک می توانند آنها را ثبت کنند. دامنه های TLD همچنین از معروفترین و محبوب ترین دامنه های مورد استفاده در وب هستند. این دامنه ها شامل پسوند های com, org, net و info هستند. این دامنه ها را عموم مردم می توانند ثبت کنند.
تصویر زیر نشان می دهد جند درصد از مردم با دامنه های مختلف آشنا هستند و آنها را می پسندند:
دامنه های ccTLD یا دامنه های Country Code Top Level Domain دامنه های کشوری هستند. ثبت دامنه های کشوری محدود به قوانین سیاستگذاران نهادهای داخلی هر کشور است. به عنوان مثال در ایران از سال ۱۳۷۳ پژوهشگاه دانش های بنیادی به عنوان متولی ثبت دامنه ir فعالیت می کند.
گروه های دیگری از دامنه ها نیز وجود دارند که در دسته هایی به نام دامنه های sTLD و … طبقه بندی شده اند که به دلیل کم کاربرد بودنشان و رعایت اختصار مقاله از معرفی آنها صرفنظر می کنیم.
Com یا ir مساله این است!
بیشترین نرخ ثبت دامنه در کشور اول به دامنه های com و بعد به ir تعلق دارد. از نقطه نظر دسترسی این دو دامنه با هم هیچ تفاوتی ندارند. از هر کجای دنیا که بشود یک سایت با دامنه com را دید یک سایت با دامنه ir را هم می بینید. از نقطه نظر کیفیت و اثرگذاری بر کارایی وب سایت ها هم این دو نوع دامنه با هم تفاوتی ندارند. در نهایت نوع کسب و کار و علاقه شما و نوع مخاطبان وب سایت شما تعیین می کند که کدام پسوند را اتخاب کنید. البته پسوند پر طرفدار دیگری هم در کشور وجود دارد. پسوند net هم از دیگر پسوندهای نسبتا پر طرفدار است.
انتخاب نام دامنه
اگر پسوندهای مورد نظر را انتخاب کردید نوبت به انتخاب نام دامنه می رسد. انتخاب نام دامنه نسبتا کار سختی است. از آن جهت که عموما نام های رند و پرطرفدار قبلا خریداری شده اند و امکان ثبت مجدد آنها نیست اما با کمی پس و پیش کردن کلمات و با کمی خلاقیت و البته چاشنی خوش شانسی می توانید نام دامنه مناسبی را انتخاب و ثبت کنید. برای انتخاب نام دامنه نکات زیر را در نظر بگیرید:
- خوانا باشد: همیشه با خود فکر کنید آیا پشت تلفن و بدون اسپل کردن می توانید به راحتی و بدون دردسر نام دامنه را به مخاطب بفهمانید؟
- گویا باشد: به این معنی که اگر ارتباطی با کسب و کار شما داشته باشد یا کار شما را توصیف کند و یا نام کسب و کار شما باشد به عنوان مثال اگر نام کسب و کار شما بازرگانی علوی است گزینه های alavi.ir ،alavitrading.com ،alavitrade.net یا امثال آن می تواند انتخاب های خوبی باشد.
- کوتاه باشد: در همان مثال بالا alavitradincorporation.com یک دامنه طولانی و نازیباست.
- بهینه برای سئو باشد: شاید برایتان جالب باشد که در مثال بالا اگر در گوگل کلمه بازرگانی را جستجو کنید گوگل به دلیل وجود کلمه trading ممکن است آن را در نتایج نمایش دهد. دقت کنید برای دستیابی به این موضوع لازم است حتما کلمه کلیدی خود را به زبان انگلیسی در نام دامنه درج کنید. به عنوان مثال bazarganialavi.ir از نظر سئو روی کلمه بازرگانی ارزشی ندارد. البته این به آن معنا نیست که سایتی با این نام دامنه نمی تواند به صورت کلی روی سئوی این کلمه کار کند. بلکه بهتر است اگر می خواهید روی کلمه خاصی کار کنید آن کلمه در نام دامنه شما هم تکرار شده باشد.
از کجا بفهمیم دامنه ما قابل ثبت است؟
خدمات استعلام دامنه به whois معروف است. با جستجوی عبارت whois در اینترنت سایت های بسیاری هستند که دامنه را برایتان استعلام می کنند. دامنه مورد نظر را درون باکس های جستجوی سایت های هویز وارد کنید و دامنه مورد نظر را استعلام کنید.
چگونه نام دامنه را ثبت کنیم؟
شرکت های زیادی هستند که به نمایندگی از شما این کار را می کنند. اما اگر می خواهید خودتان این کار را بکنید برای ثبت دامنه com می توانید به سایـت های ثبت دامنه مراجعه کرده و بعد از ایجاد یک پنل کاربری نام دامنه را ثبت کنید. برای ثبت دامنه ir کارهای بیشتری باید انجام دهید. پیش از ثبت دامنه لازم است با مراجعه به سایت ایرنیک (irnic) یک شناسه ایرنیک دریافت کنید. دریافت یک شناسه ایرنیک کار ساده ای است. به سایت ایرنیک بروید، فرم های مربوطه را پر کنید و شناسه را دریافت کنید. سایر مراحل پس از دریافت شناسه مشابه ثبت دامنه com است.
نام های دامنه برای چه مدت قابل ثبت هستند؟
هیچ نام دامنه ای به صورت مادام العمر قابل ثبت نیست. دامنه ها معمولا به شکل یک ساله، پنج ساله و ده ساله قابلیت ثبت دارند. البته ممکن است استثنائاتی هم وجود داشته باشد. اما هیچ نام دامنه ای را نمی توان برای همیشه خرید و فقط می توان آن را برای مدت مشابه دیگری تمدید کرد.
نظر شما چیست؟